Genderdiversiteit in de seksuologie - NVVS SIG Genderdiversiteit

Genderdiversiteit in de seksuologie - NVVS SIG Genderdiversiteit
Op 11 oktober 2024 vindt de eerste bijeenkomst plaats van de NVVS Special Interest Group (SIG) Genderdiversiteit. Werk jij in de seksuologische hulpverlening en wil je je meer verdiepen in genderdiversiteit? Schrijf je in!
 
We hebben de tijdsduur van ons programma aangepast aan de mensen die 's middags naar de Sekso-bijeenkomst in Utrecht willen. 
 
De ochtend zal in het teken staan van netwerkvorming en het uitwisselen van klinische ervaringen over seksuologische zorgverlening aan genderdiverse personen. We starten met een casusbespreking en een presentatie over praktijkervaringen van seksuologische zorgverleners die werken met genderdiverse personen. Vervolgens maken we kennis met het gloednieuwe spel "Ask and Tell": een psycho-educatie spel met seksuele voorlichting en -gespreksstarters in de spreekkamer. 
 
Ook zullen wij de ingestuurde vragen thematiseren om zo vorm te geven aan de manier waarop de SIG in de toekomst bij kan dragen aan netwerkvorming en kennisvergaring.  We hopen daarom dat je via het aanmeldformulier een vraag in wilt sturen.  
 
We zorgen voor ontvangst vanaf 9.00 uur en pauze met koffie en thee zodat er voldoende tijd is om elkaar te leren kennen. Loop dan ook eens langs de boekentafel 'genderdiversiteit en seksuologie', waar we hopen wat mooie bronnen samen te brengen. Mocht je zelf ook boeken of andere bronnen hebben om te laten zien aan de rest van de groep, neem ze gerust mee. 
 
We hopen je te zien op 11 oktober!
 
Anouk Bakker, Rinske Bakker, Brechtje Everhartz, Maddalena Giacomozzi, Noor Gieles, Peter Leusink, Marleen Vallinga 
 
 
De Special Interest Group (SIG) voor genderdiversiteit en seksuologie is opgericht om kennis, ervaringen en expertise te delen en te ontwikkelen op het gebied van genderdiversiteit en seksuologie. Deze SIG bestaat uit zorgprofessionals die werkzaam zijn in de seksuologie en/of genderzorg, met een bestuur geleid door Anouk Bakker, Rinske Bakker, Brechtje Everhartz, Maddalena Giacomozzi, Noor Gieles, Peter Leusink en Marleen Vallinga. De missie is om een kennisplatform te creëren dat zich richt op de raakvlakken tussen genderdiversiteit, seksualiteit en intimiteit in de klinische praktijk, onderzoek en onderwijs. Concrete plannen zijn onder andere het organiseren van twee fysieke bijeenkomsten per jaar en het ontwikkelen van een online kennisplatform. Deze initiatieven dragen bij aan de verspreiding van informatie en ondersteuning van een groeiende doelgroep binnen de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS).
 
 
 

Terug naar het Nieuwsoverzicht